Gıda Sektöründe Yükselen Yıldız AKUAKÜLTÜR...
Ülkemizin en hızlı gelişen Su Ürünleri Yetiştiriciliği Sektörü ’nün mevut durumu, başarıları, ihracatta yaşanan sorunlar, yeni yatırımlar, yetişmiş insan kaynağı ihtiyacı, üniversite – özel sektör işbirliği gibi konu başlıkları 3 Aralık 2018 tarihinde bir günlük Çalıştay’da değerlendirilmiştir.
Çalıştay Programı:
09.15 – 09.30 : Açılış Konuşması
Prof.Dr. Meriç ALBAY –Su Bilimleri Fakültesi Dekanı
09.30 – 10.00 : Mehmet Nuri YILMAZ – T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı, Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdür Yardımcısı
Konuşmacılar:
10:00 – 10.30 : Dr. Atilla ÖZDEMİR-FAO (FAOSEC), ANKARA
“Akuakültürde Mevcut Durum ve Geleceğe Yönelik Beklentiler”
10:30 – 11.00 : Nedim Yazıcıoğlu, Akvatek Su Ürünleri A.Ş., İZMİR
“Akuakültür Sektöründe Yeni Türlerin Üretimi”
11:00-11:15 Kahve arası
11.15 – 11.45 : Gökhan ÇAKIR-Özsu Balık Üretim, İZMİR
“Türkiye’de Kafes Balıkçılığının Değerlendirilmesi”
11.45 – 12.15 : Hüseyin YILDIRIM (Muğla Alabalık Yetiştiricileri Birliği Başkanı)
“Alabalık Yetiştiricilik Sektörünün Mevcut Durumu ve İhracatta Yaşanan Sorunlar”
12.15 - 13:30 : Öğle Yemeği
13.30 – 14.00 : Tansu YAVUZ - Kılıç Deniz Ürünleri A.Ş., MUĞLA
“Akuakültür Sektöründe Yem Üretimi, Tedarikte Yaşanan Sorunlar ve Çözüm Önerileri”
14.00 – 14.30 : Kemalettin EVİRGEN- Binbir Gıda Tarım Ürünleri A.Ş., İSTANBUL
“Jeotermal Suların Su Ürünleri Üretiminde Kullanılabilirliği ve Yatırım Sırasında Yaşanan Sorunlar”
14.30 – 15.00 : Dr. Öğretim Üyesi Gökhan Yolaç, İ.Ü. Siyasal Bilgiler Fak. İşletme Bölümü Öğretim Üyesi
“Uluslararası Pazarlarda Başarı ve Markalaşma”
15:00-15:15 Kahve arası
15.15 – 15.45 : Hüseyin ÇAKIR- (Çakır Balıkçılık, İZMİR)
“Yetişmiş İnsan Kaynağı Temininde Yaşanan Sorunlar”
15.45 - 16:15 : Prof. Dr. Meriç ALBAY- Su Bilimleri Fakültesi Dekanı, İSTANBUL
“Özel sektör – Üniversite işbirliği”
16:15 – 16:45 – Fulya KARADEMİR- (Sağdıçlar Grup, İSTANBUL)
“Sağdıçlar Grup”
16.45 – 17.15 : Kapanış ve Değerlendirme