Gıda Sektöründe Yükselen Yıldız AKUAKÜLTÜR...


Ülkemizin en hızlı gelişen Su Ürünleri Yetiştiriciliği Sektörü ’nün mevut durumu, başarıları, ihracatta yaşanan sorunlar, yeni yatırımlar, yetişmiş insan kaynağı ihtiyacı, üniversite – özel sektör işbirliği gibi konu başlıkları 3 Aralık 2018 tarihinde bir günlük Çalıştay’da değerlendirilmiştir.


Çalıştay Programı:

09.15 – 09.30  : Açılış Konuşması

Prof.Dr. Meriç ALBAY –Su Bilimleri Fakültesi Dekanı

09.30 – 10.00  : Mehmet Nuri YILMAZ – T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı, Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdür Yardımcısı

Konuşmacılar:

10:00 – 10.30  : Dr. Atilla ÖZDEMİR-FAO (FAOSEC), ANKARA

“Akuakültürde Mevcut Durum ve Geleceğe Yönelik Beklentiler”

10:30 – 11.00  : Nedim Yazıcıoğlu, Akvatek Su Ürünleri A.Ş., İZMİR

“Akuakültür Sektöründe Yeni Türlerin Üretimi”

11:00-11:15 Kahve arası

11.15 – 11.45  : Gökhan ÇAKIR-Özsu Balık Üretim, İZMİR

“Türkiye’de Kafes Balıkçılığının Değerlendirilmesi”

11.45 – 12.15  : Hüseyin YILDIRIM (Muğla Alabalık Yetiştiricileri Birliği Başkanı)

“Alabalık Yetiştiricilik Sektörünün Mevcut Durumu ve İhracatta Yaşanan Sorunlar”

12.15 - 13:30  : Öğle Yemeği

13.30 – 14.00  : Tansu YAVUZ - Kılıç Deniz Ürünleri A.Ş., MUĞLA

“Akuakültür Sektöründe Yem Üretimi, Tedarikte Yaşanan Sorunlar ve Çözüm Önerileri”

14.00 – 14.30  : Kemalettin EVİRGEN- Binbir Gıda Tarım Ürünleri A.Ş., İSTANBUL

“Jeotermal Suların Su Ürünleri Üretiminde Kullanılabilirliği ve Yatırım Sırasında Yaşanan Sorunlar”

14.30 – 15.00  : Dr. Öğretim Üyesi Gökhan Yolaç, İ.Ü. Siyasal Bilgiler Fak. İşletme Bölümü Öğretim Üyesi

“Uluslararası Pazarlarda Başarı ve Markalaşma”

15:00-15:15 Kahve arası

15.15 – 15.45  : Hüseyin ÇAKIR- (Çakır Balıkçılık, İZMİR)

“Yetişmiş İnsan Kaynağı Temininde Yaşanan Sorunlar”

15.45 - 16:15  : Prof. Dr. Meriç ALBAY- Su Bilimleri Fakültesi Dekanı, İSTANBUL

“Özel sektör – Üniversite işbirliği”

16:15 – 16:45 – Fulya KARADEMİR- (Sağdıçlar Grup, İSTANBUL)

“Sağdıçlar Grup”

16.45 – 17.15    : Kapanış ve Değerlendirme






Galeri