Akuakültür Çalıştayı
"Gıda Sektöründe Yükselen Yıldız AKUAKÜLTÜR" adlı çalıştay 3 Aralık 2018 tarihinde İ.Ü. Su Bilimleri Fakültesi 4. Amfide gerçekleştirilecektir.
Çalıştay Programı:
09.15 – 09.30 : Açılış Konuşması
Prof.Dr. Meriç ALBAY –Su Bilimleri Fakültesi Dekanı
09.30 – 10.00 : Dr. Mustafa ALTUĞ ATALAY – T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürü
Konuşmacılar:
10:00 – 10.30 : Dr. Atilla ÖZDEMİR-FAO (FAOSEC), ANKARA
“Akuakültürde Mevcut Durum ve Geleceğe Yönelik Beklentiler”
10:30 – 11.00 : Gökhan ÇAKIR-Özsu Balık Üretim, İZMİR
“Türkiye’de Kafes Balıkçılığının Değerlendirilmesi”
11:00-11:15 Kahve arası
11.15 – 11.45 : Osman PARLAK (Kuzey Su Ürünleri San. Tic. Ltd. Şti., SAMSUN)
“Alabalık Yetiştiricilik Sektörünün Mevcut Durumu ve İhracatta Yaşanan Sorunlar”
11.45 – 12.15 : Nedim Yazıcıoğlu, Akvatek Su Ürünleri A.Ş., İZMİR
“Akuakültür Sektöründe Yeni Türlerin Üretimi”
12.15 - 13:30 : Öğle Yemeği
13.30 – 14.00 : İhsan BOZAN- Kılıç Deniz Ürünleri A.Ş., MUĞLA
“Akuakültür Sektöründe Yem Üretimi, Tedarikte Yaşanan Sorunlar ve Çözüm Önerileri”
14.00 – 14.30 : Kemalettin EVİRGEN- Binbir Gıda Tarım Ürünleri A.Ş., İSTANBUL
“Jeotermal Suların Su Ürünleri Üretiminde Kullanılabilirliği ve Yatırım Sırasında Yaşanan Sorunlar”
14.30 – 15.00 : Serkan Hamza- Midyecilik, İZMİR
“Ülkemizdeki Midye Yetiştiriciliğinde Genel Durum”
15:00-15:15 Kahve arası
15.15 – 15.45 : Hüseyin ÇAKIR- (Çakır Balıkçılık, İZMİR)
“Yetişmiş İnsan Kaynağı Temininde Yaşanan Sorunlar”
15.45 - 16:15 : Prof. Dr. Meriç ALBAY- Su Bilimleri Fakültesi Dekanı, İSTANBUL
“Özel sektör – Üniversite işbirliği”
16.15 – 16.45 : Kapanış ve Değerlendirme
Yer : İstanbul Üniversitesi Su Bilimleri Fakültesi /Amfi IV