Akuakültür Çalıştayı


"Gıda Sektöründe Yükselen Yıldız AKUAKÜLTÜR" adlı çalıştay 3 Aralık 2018 tarihinde İ.Ü. Su Bilimleri Fakültesi 4. Amfide gerçekleştirilecektir.

Çalıştay Programı:

09.15 – 09.30 : Açılış Konuşması

Prof.Dr. Meriç ALBAY –Su Bilimleri Fakültesi Dekanı

09.30 – 10.00 : Dr. Mustafa ALTUĞ ATALAY – T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürü

Konuşmacılar:

10:00 – 10.30 : Dr. Atilla ÖZDEMİR-FAO (FAOSEC), ANKARA

“Akuakültürde Mevcut Durum ve Geleceğe Yönelik Beklentiler”

10:30 – 11.00 : Gökhan ÇAKIR-Özsu Balık Üretim, İZMİR

“Türkiye’de Kafes Balıkçılığının Değerlendirilmesi”

11:00-11:15 Kahve arası

11.15 – 11.45 : Osman PARLAK (Kuzey Su Ürünleri San. Tic. Ltd. Şti., SAMSUN)

“Alabalık Yetiştiricilik Sektörünün Mevcut Durumu ve İhracatta Yaşanan Sorunlar”

11.45 – 12.15 : Nedim Yazıcıoğlu, Akvatek Su Ürünleri A.Ş., İZMİR

“Akuakültür Sektöründe Yeni Türlerin Üretimi”

12.15 - 13:30  : Öğle Yemeği

13.30 – 14.00 : İhsan BOZAN- Kılıç Deniz Ürünleri A.Ş., MUĞLA

“Akuakültür Sektöründe Yem Üretimi, Tedarikte Yaşanan Sorunlar ve Çözüm Önerileri”

14.00 – 14.30 : Kemalettin EVİRGEN- Binbir Gıda Tarım Ürünleri A.Ş., İSTANBUL

“Jeotermal Suların Su Ürünleri Üretiminde Kullanılabilirliği ve Yatırım Sırasında Yaşanan Sorunlar”

14.30 – 15.00 : Serkan Hamza- Midyecilik, İZMİR

“Ülkemizdeki Midye Yetiştiriciliğinde Genel Durum”

15:00-15:15 Kahve arası

15.15 – 15.45 : Hüseyin ÇAKIR- (Çakır Balıkçılık, İZMİR)

“Yetişmiş İnsan Kaynağı Temininde Yaşanan Sorunlar”

15.45 - 16:15  : Prof. Dr. Meriç ALBAY- Su Bilimleri Fakültesi Dekanı, İSTANBUL

“Özel sektör – Üniversite işbirliği”

16.15 – 16.45 : Kapanış ve Değerlendirme

Yer     : İstanbul Üniversitesi Su Bilimleri Fakültesi /Amfi IV


Yaklaşan Etkinlikler

Konum