17. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu İstanbul Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi ve Su Ürünleri Mühendisleri Derneği’nin organizasyonu ile 3 – 6 Eylül 2013 tarihleri arasında İstanbul Üniversitesi Kongr

17. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu İstanbul Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi ve Su Ürünleri Mühendisleri Derneği’nin organizasyonu ile 3 – 6 Eylül 2013 tarihleri arasında İstanbul Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

Sempozyum İ.Ü. Su Ürünleri Fakültesi kurucu dekanı Prof. Dr. İsmet BARAN’ın konuşması ile başladı. Daha sonra sırası ile İ.Ü. Su Ürünleri Fakültesi dekanı Prof. Dr. Meriç ALBAY, Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürü Dr. Durali Koçak, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdürü Prof. Dr. Cumali Kınacı, İ.Ü. Rektör Başdanışmanı Prof. Dr. Adnan Yüksel, Gıda Tarm ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşarı Vedat Mirmahmutoğulları birer konuşma yaptı. Sempozyuma Ziraat Mühendisleri Odası, Çevre Mühendisleri Odası, Gıda Mühendisleri Odası, belediyeler, bakanlıklar, Sivil Toplum Örgütleri, balıkçı kooperatifleri ve dernekleri temsilen yaklaşık 550 kişi katılım gösterdi.

Temasının “Su Ürünlerinde Biyoteknoloji” olarak belirlendiği sempozyumda 433 adet sözlü ve poster sunumu gerçekleştirildi. Ayrıca Çek Cumhuriyeti, Fransa, Almanya ve ülkemizden toplam 5 çağrılı konuşmacı çeşitli konularda tebliğ sundu. Sempozyum süresince “Su Ürünleri Mühendisliği Eğitiminde Mevcut Durumun Değerlendirilmesi” ve “Su Ürünleri Hastalıkları Teşhis ve Tedavisinde Yaşanan Yetki Sorunları; Otorite Kim olmalı” isimli paneller düzenlendi. Panellerde Su Ürünleri Fakülteleri ve Su Ürünleri Mühendislerinin sorunlarının neler olduğu ve neler yapılması gerektiği konusunda hazırlanan rapor imzaya açılarak Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na gönderildi. Sempozyum süresince hem bildiri ve posterlere hemde düzenlenen panellere büyük ilgi gösterildi. Sempozyum sonunda poster dalında değerlendirme yapılarak 1., 2. ve 3. olan genç araştırmacılar belirlendi. Toplam 4 gün süren sempozyum değerlendirme paneli ile tamamlandı.