1.Ulusal Denizel Biyoakustik Çalıştayı 11 Haziran 2018 Gökçeada, Çanakkale...
1.Ulusal Denizel Biyoakustik Çalıştayı 11 Haziran 2018 Gökçeada, Çanakkale
Birinci duyuru
Dünyada, son yıllarda gelişen teknolojilerin yardımıyla deniz ortamında akustik biliminden faydalanılarak üretilen çalışmalar da artışmıştır. Denizel ortamda doğal sesler (ambient), insan aktivitelerinden kaynaklı gürültüler, denizel ortamda yaşayan canlıların çıkardıkları sesler ve bu canlılara ortam gürültülerinin etkileri, balıkçılık teknolojisi uygulamaları akustik biliminin yaygın olarak kullanıldığı bazı başlıklardır.
Türkiye’de denizel biyoakustik alanında çalışmalar sınırlı olmakla birlikte, balina ve yunusların pasif akustik metotla izlenmesi, balık sürülerinin akustik yolla tespiti ve bazı balıkçılık donanımlarından deniz memelilerinin haberdar edilmesi gibi uygulamalarla balıkçılık endüstrisi alanında karşımıza çıkmaktadır. Denizel ortam gürültüsü üzerine çalışmalar ise azdır.
Ülkemiz için yeni olan bu alanda yapılan çalışmaları biraraya getirmek ve denizel biyoakustik alanında dünyadaki gelişmeleri paylaşmak amacıyla, İ.Ü. Su Bilimleri Fakültesi/Deniz Biyolojisi Anabilim Dalı, yabancı bilimadamlarının da katılımının sağlanacağı ulusal bir çalıştay düzenlemektedir.
Denizel biyoakustik alanında ulusal profilimizi anlamak, eksiklikler ve ihtiyaçlarımızı belirlemek ve bu alanda yetişecek araştırmacılara motivasyon sağlamak için çalışmalarınızla sizleri çalıştayımıza davet ediyoruz. Çalıştay sonrası özet veya tam metin bildiriler bir kitap halinde basılacaktır. Çalıştay katılımcıları Gökçeada Deniz Araştırma Birimi misafirhanesinde konuk edilecektir.
Yer: İ.Ü. Su Bilimleri Fakültesi, Gökçeada Araştırma ve Uygulama Birimi. Kaleköy, Gökçeada, Çanakkale.
İletişim:
Doç.Dr. Ayhan Dede
İ.Ü. Su Bilimleri Fakültesi, Deniz Biyolojisi Anabilim Dalı
0212 455 5700/16461
Araş.Gör. Onur Gönülal
İ.Ü. Su Bilimleri Fakültesi, Gökçeada Deniz Araştırmaları Birimi. Kaleköy,Gökçeada.
0286 887 34 90