Şimdi Tercih Zamanı; Su Ürünleri Fakültesi’ne Su Dünyasını Keşfetmek İsteyen “Su Ürünleri Mühendisi” Adaylarını Bekliyoruz...
Şimdi Tercih Zamanı; Su Ürünleri Fakültesi’ne Su Dünyasını Keşfetmek İsteyen “Su Ürünleri Mühendisi” Adaylarını Bekliyoruz.
Ülkemiz su kaynakları üzerine araştırmalar yaklaşık 80 – 90 yıl önce başlayan ve geçmişi Mustafa Kemal Atatürk’ün büyük desteği ile kurulan “Hidrobiyoloji Araştırma Enstitüsüne” dayanan Su Ürünleri Fakültesi tercihlerle gelecek yeni öğrencilerini bağrına basmaya hazırlanıyor.
Ana kampüs olan Beyazıt Yerleşkesinde eğitim veren Su Ürünleri Fakültesi modern laboratuvarları, seçkin eğitim kadrosu ve yurt dışı kurumlarla yaptığı onlarca değişim programları ile öğrencilerini sadece ülkemiz için değil uluslararası ölçekte yarınlara hazırlanıyor. Su Ürünleri Fakültesi araştırma gemileri ile içsular ve denizlerde çalışmalar yaparak su dünyasının bilinmezlerini öğrencileri ile birlikte keşfetmenin mutluluğunu yaşıyor. Suda yaşayan en küçük mikroskobik canlıdan en büyük organizma olan Balinalara kadar su kaynaklarını ekosistem temelli yaklaşımlarla araştırıyor ve keşfediyor. Biyoteknolojik uygulamalar kullanılarak yeni ürünler geliştiriliyor. Akuakültür de dünyada uygulanan ilk yöntemler öğrencilerimiz ile paylaşılıyor. Dünyanın en önemli doğal kaynağı olan su yeni yaklaşımlarla öğretiliyor. Fakülteye bağlı Sapanca ve Gökçeada Araştırma Birimlerinde ise ders uygulamalarının yanında yaz okulları açılarak mesleği daha derinlemesine öğrenmelerinin yolu sonuna kadar açılıyor.
Su Ürünleri Fakültesinden mezun olan Su Ürünleri Mühendisleri Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın yanında, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Belediyeler ve Sahil Güvenlik’in her geçen yıl kendilerine daha fazla ihtiyaç duyulmasından büyük mutluluk duyuyorlar. Su Ürünleri Mühendisleri Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı 91 adet Denizcilik Lisesinde de öğretmenlik yapabilme hakkına sahip olmuş durumdadırlar.
Su Ürünleri Mühendisleri 1980’li yılların sonuna kadar bilinmeyen “Su Ürünleri Sektörünü” de yaratmanın ve ülkemizde dünya ile rekabet edebilir sektör haline getirmenin gururunu da yaşıyor. Şu anda endüstriyel boyutta yapılan akuakültürün temelini Su Ürünleri Mühendisleri oluşturuyor. Su Ürünleri Mühendisleri sadece ülkemiz özel sektöründe değil Avustralya, Körfez ve Kuzey Afrrika ülkeleri ile bazı Avrupa ülkelerinde birikimleri ile katkılarını sunuyorlar. Son yıllarda en fazla ihtiyaç duyulan işlenmiş gıda sektörü içerisinde yeralan Su Ürünleri İşleme Tesislerinde büyük farklılık yaratıyorlar.
En önemlisi 4 yıllık eğitimleri süresince Avrupa’nın en eski 10 üniversitesinden biri olan İstanbul Üniversitesinde okumanın ayrıcalığını yaşıyorlar ve bu büyük ailenin bir ferdi olarak geleceklerine yön veriyorlar.
Fakültemizi tercih edecek Su Ürünleri Mühendisi adaylarımıza şimdiden hoş geldin diyor, Su dünyasını birlikte keşfetmek için sizi fakültemize sabırsızlıkla bekliyoruz.
Saygılarımızla,
Prof. Dr. Meriç Albay
Dekan